ELEKTRO-PODNO GREJANjE

Ako želite da živite u toplom domu, da svaka prostorija vašeg stana bude topla, da gazite po toplim pločicama vašeg dnevnog boravka, kuhinje ili kupatila, obratite se “De-Baxy” -ju jer možemo da vam pomognemo!

Elektro-podno grejanje je najekonomičniji vid grejanja, toplota se ravnomerno širi po prostoriji od poda ka plafonu a za ljudski organizam obezbeđuje najoptimalnije grejanje. Ono vam pruža mogućnost ugradnje poda od ekoloških i zdravih podloga (keramika, kamen i sl.) Temperatura poda se reguliše preko termostata sa osetljivom podnom sondom. Svaka prostorija može da ima svoj termostat i reguliše temperaturu prostora po potrebi. Ovakvi sistemi spadaju u grupu inertnih sistema, ali je zato njihovo dejstvo produženo. Podne obloge mogu biti gotovo sve vrste podova ali najbolje je birati materijale sa dobrim provodnim svojstvima. Elektro-podno grejanje je najjeftinije podno grejanje, ne zahteva nikakvo održavanje, u slučaju kvara intervencije su minimalne i potpuno je sigurno u eksploataciji. Električni provodnici su u zaštitnom plaštu, uzemljeni, a bilo kakvo oštećenje grejača izaziva prekidanje napajanja električnom energijom. Elektromagnetnih zračenja skoro i da nema.

Instalacija električnog podnog grejanja je veoma brza i vrlo jednostavna. Prilikom sređivanja vašeg doma, bilo novog ili adaptiranog, prema nameni i potrebi, za elektro-podno grejanje možete koristiti kako grejne kablove tako i grejne mrežice. Ovi proizvodi mogu biti i osnovni i dodatni vid grejanja i mogu se koristiti kad poželite, a ne samo zimi.

Sam sistem rada svodi se na zagrevanje cele podne površine elektro-grejačem zalivenim u pod do temperature koju ste zadali na termostatu. Podna masa počinje kasnije da se hladi i time se ispoljava produženo dejsvo grajanja.

Ovo grejanje se ne vidi, ne zauzima mesto, ne narušava lepotu enterijera, ne čuje se ni buka ventilatora ni cirkulacija vode kroz cevi, već se oseća samo prijatna toplina, onolika koliku ste sami poželeli (zadali termostatom)!

Sistemi elektro-podnog grejanja imaju vek duži od prosečnog ljudskog što je sasvim dovoljan razlog da se odlučite za ovakav vid grejanja!

Print Friendly, PDF & Email
Welcome , today is Tuesday, October 27, 2020