ZAŠTITA OD SNEGA I LEDA

Ako poželite da vam snežni dani ne donose brigu nego zadovoljstvo, da se radujete snegu u mestu u kome živite jednako kao na planini, obratite se “De-Baxy” -ju jer mi smo tu da vam pomognemo!

Sistemi za zaštitu od snega i leda sprečavaju zadržavanje snega i leda na krovovima, u olucima, odvodnim cevima, na prilazima, putevima, stazama, stepeništima, garažnim rampama, terasama, vijaduktima, mostovima, itd. Ovom instalacijom je omogućeno da grejane površine ne budu pokrivene snegom i ledom, da oluci horizontalni i vertikalni kao i odvodne cevi budu prohodni, da se na krovu ne stvaraju ledenice i da se spreči prodiranje vode u objekat i time sačuva kvalitet građevine. Rad ovog sistema kontroliše odgovarajući termostat sa senzorom za temperaturu i vlagu koji reaguje na vremenske uslove u trenutku kada je to najpotrebnije.

Najčešća primena sistema za otapanje snega i leda na zemlji su: parkinzi, prilazi garažama, spoljašnja stepeništa, trotoari, utovarne rampe i mostovi. Za otapanje snega i leda mogu se koristiti grejni kablovi Deviflex za odavanje toplote od 200-250W/m2. Za kontrolu rada ovih sistema treba koristiti termostate Devireg  850, 610, 330 ili 316 sa senzorom za temperaturu ili kombinovanim senzorom za temperaturu i vlagu. Prilikom instalacije ispod betona treba voditi računa da se fizički ne oštete. Beton treba da se suši najmanje dvadesetak dana pa tek onda da se uključuju kablovi. Ako se postavljaju ispod kamena ili keramike treba ih postaviti na dubini od 5-10cm ispod površine podne obloge. Ako ih postavljate ispod asfalta, kablove treba prekriti slojem betona ili peska min. 2cm kako bi se zaštitili od visoke temperatuure ili koristiti posebne kablove za ugradnju u asfalt model DTIK.

Lica sa posebnim potrebama se kreću po prilaznim rampama pa im je iz tog razloga neophodno obezbediti siguran prolaz.

Parkinzi se štite od snega i leda kako bi se koristili bezbedno i punim kapacitetom. Da ne bi ste čistili prilaze garažama, zgodno je postaviti sistem za zaštitu od snega i leda, kako bi garaže bile dostupne u svakom trenutku. Ovo je od naročitog značaja ako su to garaže hitnih službi (vatrogasci, hitna pomoć, službe bezbednosti i sl.) Mogu se štititi cele površine ili površine kojom prolaze tragovi točkova automobila (60-80cm).

Međutim, kada je u pitanju vaša građanska dužnost, ovaj sistem možete koristiti za zaštitu trotoara ispred vašeg ulaza ili zgrade od smrzavanja Ili, kada je u pitanju vaša bezbednost, možete ga iskoristiti za spoljašnje stepenište i oluke sa povećanom snagom delovanja.

 

 


Print Friendly, PDF & Email
Welcome , today is Tuesday, October 27, 2020